Sidste nat med kirken

Har spekuleret dybt over kirke-raseriet de seneste dage, og er træt af det. Vil ekstremt meget hellere gå på disko, ryge contrabande og udføre (selv-)besmittelse end bruge liv og bogstaver på religionsdebat. Tænker at noget lignende gælder for ikke så få der hænger ud herinde. Desværre vil min voksne side ikke lade lortet ligge, så vi ta’r en tur mere. Og hvis du fortsætter, så lover jeg en ret overraskende afslutning. Det var den i hvert fald for mig selv. Dog stor sympati for dem der står af her.

Allerførst: Kan jo godt se at nogen kan føle sig trampet på, når jeg grund-hader Folkekirken. Fordi de finder ro og dybde i at gå til gudstjeneste, og måske endda føler sig nærmere på den Gud de er overbevist om findes. Ikke rart når så transen kommer trampende og kalder præsten for en troldmand og gør grin med det hele. Kan hun tillade sig det, når han vil have respekt om sin egen usædvanlighed?…blev du ked, så er jeg ked.

Lad mig dog påpege, at det er en STOR udfordring at tage kirkelige handlinger alvorligt som noget “sandt” eller “ægte”. For er vi tættere på Gud her i Danmark fordi vores præst har sort tøj og pibekrave på? Fordi vi er gravsens alvorlige imens han/hun taler? Eller har en støjende, spraglet katolsk procession mere “ret”? Eller er det dem der ofre til Odin der er på rette spor? …Eller dem der kun spiser mad der er kosher?…den store forskellighed øger ikke troværdigheden, vel? (Hvis du i din grundvold mener, at netop kristendommens billede af Gud er den eneste sandhed, så giver jeg op. Du er Kristen med stort K, og sådan er det. Vi kommer aldrig i mål sammen.)

Men altså: ingen religion er en sandhed, siger vi der – hvad enten vi er troende eller ej – kan tænke lidt klart. Ingen har mere ret end de andre, siger vi, selvom det netop er hvad alle præster/imamer/rabbier/shamaner/numerologisælgere/paver påstår. Derfor er det svært at forstå hvorfor den protestantiske tro stadig har ENORM særstatus i det danske statsapparat; den er jo ikke mere end de andre.

Og magten er skjult i dagligdagen fordi vi er opflasket med at Folkekirken er en del af velfærdssamfundet på lige fod med de andre store institutioner som fx. folkeskolen og sygehusvæsnet. Et fælles gode, faktisk. Men kristendommen er IKKE et “fælles gode”. Det er en religion og dermed også et moral-system man kun skal være en del af hvis man har lyst. Og alligevel forkyndes Guds ord pr. automatik i folkeskolen landet over i salmer, juleevangelie -højtlæsning, engleklip og konfirmationsforberedelse – meget af det uden at spørge forældrene om lov først. Og vi voksne betaler hundrede af millioner til oblat-festen.

Pikhovedet på sømmet er selvfølgelig at vi nu ser, at op mod 25 pct. af præsterne er homofobe (the horror!). Og selvom det skulle værre færre, bør procenten jo være… nul. (Hører I efter ovre hos strisserne og soldaterne nu?) Det er muligt at der er mange i Folkekirken der er imod de homofobe. Men Folkekirken er stadig en samlet organisation, som må stå til ansvar for sine medlemmer. Og en organistaion med 25 procent homofobe hører slet-slet-slet ikke hjemme under statens vinger.

Troede jeg. For nu kommer vi langt om længe til det som for alvor har martret den stakkels trans i et par døgn: for cirka 2400 år siden sagde den kinesiske general Tsun-tzu noget som vi i dag bedst kender på engelsk: “Keep your friends close and your enemies closer”. Pointen er seføli ikke at du skal have dagslang the-hygge med dine fjender, men at du skal infiltrere dem, vide alt om dem, forstå dem og ultimativt forsøge at styre dem ved at gøre dem afhængige af noget som du kan kontrollere. Så som ære, en del af magten, penge, stoffer, vand, sex, olie eller McDonalds. Eller som et andet ordsprog sikkert siger: “Når din fjende spiser af hånden kan du sove trygt.”

Tænker man sådan (hvilket er udspekuleret, men alt andet end dumt og yderst almindeligt i magtens cirkler), så vil det være direkte farligt at sende Folkekirken ud på Herrens mark helt alene. Tænk dog hvad de kunne finde på! Amerikanske tilstande med gale anti-abort-fanatikere og homo-djævleuddrivelser kunne være resultatet. The double horror! Så en minister med nogle hundrede millioner i hånden og en vis respekt for menneskerettigheder og ligestilling er faktisk et glimrende middel til at få de fleste mørkemænd nogenlunde på plads. Også homofobe præster kan godt lide løn og varme i kirken.

Så der står den lille trans, helt i vildrede:

A: Følg hjertet og den umiddelbare fornuft, og agiter for aldeles adskillelse ASAP.
B: Vær snu og tænk langt frem, og accepter en statskirke selvom det er træls og du får kvalme.

Hvor meget jeg end hader det, så hælder jeg mere og mere mod B. Præsterne er simpelthen ikke store nok til at være alene hjemme.

Pis osse, det er vidst ikke så nemt at være politiker. Men det er transen jo heldigvis heller ikke, så jeg kan tåle at ændre mening uden at tabe ansigt. Og man kan jo sagtens melde sig personligt ud, og samtidigt mene at det er fornuftigt at staten har et godt greb i nakken på præsterne. En masseudmeldelse vil faktisk tvinge præsterne endnu mere i favnen på staten, for penge vil alle ha’ – så gør endelig det. Tror sgu faktisk at man i samme åndedrag skulle overveje at give muslimerne en rig minister. De trænger tydeligvis også.

Og nu – langt om fucking længe – diskomusik, contrabande og fri sex.

Reklamer

4 thoughts on “Sidste nat med kirken

 1. Hey! Har du set at det nærmere er 33 pct. af præsterne der er homofobe? Tjek Berlingske.

  Din strategi er nok snu, men jeg synnes sgu at de sorte røvhuller skal ud. nu!

  Desuden skal undervisningsministeren få fingeren ud og forbyde missionering i skolen. Det er helt forkert.

 2. Det er en bitter pille at sluge, men du har nok ret. Vil nok også føle mig mere tryg med en politisk kontrol af folkekirken, men der trænger virkeligt til at blive ryddet op og uddelt fyresedler.

  Tak for en dejlig og levende blog. Du er så skøn at læse.

  Kh
  Line

 3. Dit sidste indlæg fik mig til at tænke, og nu melder jeg mig altså ud – blev pludselig så sur på den forening…. Nogle præster accepterer ikke kvindelige kolleger, andre vil ikke vie fraskilte, og nu er nogle (mange) homofobe. Nu er det nok!
  Jacob du har nogle gode betragtning. I love it.

 4. “Hvor meget jeg end hader det, så hælder jeg mere og mere mod B. Præsterne er simpelthen ikke store nok til at være alene hjemme.”

  Enig. Hvis vi vil holde ekstremisme og snævertsynethed fra døren, er svaret ikke at klippe båndene uden videre.

  Mvh. og tak for en god blog
  Fra en af dem, der trykker på knappen derinde på borgen og er stolt at netop at have vedtaget homovielser i folkekirken. Yes.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s