Hvad bliver det næste?

Opdagede en gang i efteråret at jeg fik ondt i øjnene af at sidde bag skærmen. Det var under en forholdsvis presset trældomsperiode, hvor jeg gloede på de små pixels i halve døgn i træk. Forsvandt dog hurtigt da jeg stoppede, så ingen bekymringer, det var overbelastning.

Men efter Maren lokkede mig ud i det hersens blogging, har det været svært at holde i skak. Gluggerne bliver ømme, løber i vand og kan ikke fokusere. Og øjenlågene får guddødemig ticks som ser virkeligt syggo ud. Som om transen er klar med verdens fineste filetkniv så snart du vender ryggen til.

Ret så angstinciterende det hele, især da mine briller er OK nye og virker glimrende. Så ingen tvivl; der er noget galt for alvor. Hvor nederen er det lige at opdage, når nu det er så fedt at skrive? Coitus osse! Transen har lavet en Beethoven, endda før han blev berømt!

Var faktisk både ægte bekymret og noget vrissen: for selvfølgelig, oven på skilsmisse, moderens dødsfald, næsten-bankerot og trans-fortvivlelse, hvorfor så ikke kyle handicappende øjenlidelse oven i? Prøvede at anvende oldgammel visdom og ignorere skidtet. Av, det gik ikke. Prøvede osse at holde skærmfri hver anden dag. As if. Overvejede endda et meget drastisk skridt: at opsøge en prof. Men slog det hen, fordi… fordi… altså, der var jo ikke noget RIGTIGT galt. Det var jo bare nogen perioder hvor jeg ikke kunne se.

I går aftes viste det sig, at hvis jeg slappede af i øjnene og holdt skærme ud i strakt arm, så stod det hele skarpt! Halløj, fik gammelmor lige fat i noget der eller hvad!? Skulle der virkeligt ikke mere til? Vildt smart. Bortset fra at jeg ikke kan nå tasterne. Så kører derfor ind til Louis Nielsen om 10 minutter og bestiller læsebriller. Måske skulle jeg for en sikkerheds skyld osse tjekke med medicin-pusher-pensionisterne oppe ved Banegården om de har Viagra. Og/eller selvmordspiller.

Og I høns holder bare kæft.

Reklamer

8 thoughts on “Hvad bliver det næste?

 1. HA! Som om jeg holder kæft bare fordi du siger jeg skal! Jeg griner sguda lisså højt jeg vil, og du kan ikke nå mig (har du jo lige erkendt!) God brillefornøjelse fra Lisbeth

 2. Gu om jeg vil holde kæft. Du er jo bare blevet gammel, Jakob! Her vækker det til stadighed moro, når jeg mumler “så skal jeg lige have brillerne af” for at se noget med meget lille skrift. For så at konstatere at der er for mørkt i lokalet til at jeg se det uden briller. Eller holder tingene ud i strakt arm og laver øvelsen “med og uden briller”. Aaaaagh. Kunne sæføli også have taget de briller med fucking glidende overgang i brug, som jeg købte (hos Louis N) for et par år siden (da jeg var 39), men de ligger stadig nede i skuffen. Vænnede mig aldrig til brillerne eller til tanken om dem.

 3. Pretty scary. Jeg ramte samme milepæl for et år siden. Orv man bliver knotten af at rage rundt i køkkenet uden at kunne se klart.

  Først prøvede jeg med dobbelt styrke og overgang. Don’t go there! Det var en ommer. Nu må man leve med at skifte briller 9-10 gange om dagen – og i nødstilfælde læse under brillerne eller skubbe dem elegant op i panden.

  Gamle nar!

  1. U-uh! En ting er ikke at kunne se skriften på skærmen. Men at fare vild i køkkenet midt i tilvejebringelse af vandbaggelser og confait de canard bringer den dybe, trøstesløse gråd frem.

 4. Jeg fandt mit første grå hår (nej – ikke grå men HVIDE saftsusme. Og det i mørkebrun manke. Kunne det skilte tydeligere med sin eksistens??!!) for 3 dage siden så jeg kan kun sympatisere med folk der som dig lige er blevet grovtacklet af alderdommens fæle forfald! Suk og skumle mumle!

 5. He-he – du er bare blevet gammel! :-) – lige om lidt venter gigten, natlige vandladninger og støttestrømper. Du kan lige så godt melde dig ind i ældresagen! Sagt af hende, der har været så nærsynet som ung, at det nu går helt fint med at se computerskærmen helt uden briller, bare jeg sidder tæt nok på (35 cm!) – som ikke har grå hår endnu, men hedeture, lige havde lært at acceptere sin krop og nu accelererer forfaldet. Bare velkommen i klubben, Jacobine. Pas på med briller med glidende overgang. Optikere siger at det kræver intelligens at vænne sig til ;-). Hilsen en (næsten blind) høne

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s