Transens 1. maj-tale

Kære Venner!!!

Hvor er det rart at se så mange samlet her! Som I kan se har jeg har taget min fineste, virtuelle nederdel på, er hoppet i stiletterne, har lavet de flotteste negle, barberet benene helt blanke og trimmet skægget. Er jeg ikke flot? Og jeg er så glad og stolt over at kunne være her i dag og stå ved min dobbeltkønnethed. Tak til Danmark for at gøre det muligt! Og ikke mindst jer der gider hænge ud med mig!

Lad mig slå fast med det samme: med i et øllet i optog i selskab med lokale bodega-patrioter mod den nærmeste park, det skal vi ikke. Der ryger stiletten ned. For som de fleste andre er transen ikke særligt glad for “kampdagen”, den lugter jo af gamle, reaktionære stivstikkere.

Men alligevel: ikke nok med at jeg er trans. Eller biseksuel. Eller jyde. Jeg er socialist!  Og det kan du også være hvis du tør! Men det er svær at stå ved, fordi vi socialister pr. automatik skal forsvare Stalins myrderier, Villys engelsk og modvilligt fedtes ind i denne trættende, pinlige kampdag. Og bare fordi det lyder så altmodisch.

Osse svært fordi vi får revet i næsen at vi er økonomisk uansvarlige. Af typer som først for nyligt indså at Riskær nok bedst rubriceres under “seriekriminel megasvindler”. Og som heppede på Bagger lige ind til han faldt. Og som trykkede “like” på de ti år under Fogh, hvor alle der kunne, lod som om deres hus pludselig havde fået guldtag, så friværdien – den falske Satan – voksede. Hvis ellers man var så heldig at have et hus, altså. Resten af os kunne bare se på mens vennerne tjente spekulationsmillioner på at åbne hoveddøren. Regeringsstøttet pyramidespil var det.

Vi husker også at Nyrup og Lykketoft efterlod en økonomi der var så god at resten af Verden var mægtigt misundelige, og at hvis vi var fortsat i det spor kunne vi i dag med høj sandsynlighed stadig have førertrøjen på, sammen med Sverige.

Og forresten: Ja, vi HAR lagt mærke til at de Satans perkere pludselige ikke er farlige mere! Det er ellers under et år siden at de bombesikkert ville sønderrive vores land i en kvælende os af voldtægter, afhuggede hænder, ødelagte juletraditioner og svinekødsfri kantiner. Jo, der er stadig nogen tumpede indvandrerbander der slås med nogen tumpede danskerrockere. Hvad slås de om? Et tumpet hashmarked som højrefløjen spredte over hele KBH ved at lukke Pusherstreet. Og ja, der er masser af SOCIALE problemer i ghettoerne. Og noget ret nederen intern familieundertrykkelse. Den slags har blegansigterne dog osse i rigt mål.

Men sikke en lettelse ellers, at aviserne ikke længere er fyldt med panikangste artikler om den muslimske trussel og knivforbud og burkaformynderi og pigtrådshegn ved grænsen og ækle postulater om at muslimske fædre voldtager deres døtre. Kan vi ligefrem konkluderer at de værdier vi ønsker at Danmark skal stå for – frihed, tolerance, medmenneskelighed, udsyn – tydeligt har det bedst under røde faner? Ja, det kan vi uden at blinke. Punktum.

Apropos værdier: de borgerlig taler så tit om retskaffenhed. Sært, at det så er Venstre-politikere der påvirker Thornings skattesag, får ulovlig landbrugsstøtte, ulovligt forhindrer børn og forældre i at sammenføres og er betænkeligt tæt på lækkede jægersoldateroplysninger for at miskreditere andre.

Nogen af jer spørger måske: hvorfor dog holde en tale der handler om at de andre er dumme? Fordi det på mærkværdig vis allerede er glemt at den forrige regering stank af løgn og misbrug. Den nuværende er svag og begrædeligt amatøragtig, javel, men når ikke den forrige til anklerne når det kommer til skandaløs opførsel. Derfor skal vi huske, ikke glemme.

Lad os alligevel skynde os hen til fremtiden:

Kære snotforkælede, borgerliggjorte middelklasse: glem det! Vi bliver ikke som de rige. Vi har ikke RET til to biler, tre iPads, en villa på 175 kvadratmeter og tre uger i Thailand hvert år. Og nationen har ikke råd, med mindre vi reelt og fysisk tjener – Ikke LÅNER, for Christ sake! – pengene først.

Når nu de borgerlige igen kommer til magten om seneste tre år, så vil de påstå det modsatte. De vil lave noget fusk med skatten eller ejerboligerne eller begge dele. Eller de vil gå amok i privatisering af sundhedssektoren for endnu engang at score en kortsigtet gevinst. De tilranede penge vil de forære til lige præcis nok vælgere til at sikre sig et genvalg, og de vælgere findes sjovt nok i de øverste totredjedel af samfundet. Og de vil bruge den evig undskyldning: “vi skal have gang i forbruget.” Transen siger: Hvis det er for godt til at være sandt, så er det løgn. Nogen betaler et sted. Den nederste del, fx. Og vores børn, når de skal betale gælden for vores overforbrug.

Så pengene skal et helt andet sted hen end ned i middelklassens ferielommer. For vi ved godt, at samfundet er bedst når den nederste tredjedel føler sig med om bord og ikke overladt til deres egen desperat overlevelse. At det er hvad hele Verden misunder os: et ægte trygt samfund. Dét, min kære Weber-bedøvede middelklasse, er socialismens store fortjeneste. Lad os prøve ikke at solde den op, skal vi? Ja, lad os indse det: vi må droppe børnechecken til andre end dem der har ægte brug. Vi må sørme på arbejde på et par såkaldt “hellige” dage. Vi må holde ferie på Samsø. Vi må leje et værelse ud. Vi må op på cyklen. Vi må undvære sushi hver anden uge. Vi må tage os sammen. Jeg tror sgu nok vi kan holde det ud.

Og lad os så huske noget essentielt: de borgerlige vil altid forsøge at sætte “tryghed” op som modsætning til “frihed”. Påstå at fællesskabet ødelægger individets frihed. Vi ved det er løgn. At kunne færdes trygt på gaden døgnet rundt fordi ingen er desperate af fattigdom er for os en enorm frihed. At vide at vores børn bliver kørt babu-babu afsted, også når vi ikke selv er der til at hjælpe – eller ikke har råd – er en enorm frihed. At vores skoler er gode og gratis gør, at selv de fattige er kloge. Og der betyder igen, at vores demokrati er blandt verdens sundeste og mindst korrupte, og dét er den allerstørste garant for fortsat frihed.

Alt dette har vi skabt sammen. Så lad os sige det tydeligt til hinanden: for alle andre end de rigtigt rigeste er der klart mest frihed at hente i fællesskabet.

.


Facebook-venner har det sjovere!
Bliv ven på Facebook – d’hyggeligt, vi splejser om lidt snacks og du får besked om nyt på bloggen.


Speak up, damnit!
Hvad tænker du om det du lige har læst? …hold dig ikke tilbage, jeg er virkelig glad for liv og feedback.

Reklamer

8 thoughts on “Transens 1. maj-tale

  1. Ja, socialist bliver jeg sgu nok aldrig, men jeg er fuldstændig enig med dig om fremtiden. Vi må smøge ærmerne op og lade være med bare at kræve ind. Nej, luksus er IKKE en menneskeret, og når alle har det minimum ok, så forebygger vi en masse kriminalitet, sociale problemer osv. Friværdibølgen var et kunstigt opsving, som har fået den nuværende økonomiske krise til at virke endnu værre, fordi vi er gået fra “halløj, hvor går det totalt pisse fedt” til “jo, det slæber da af”. Inflationen udhuler reallønnen, og det kan mærkes, at man ikke får så meget for 100 (eller 1000) kr mere. Men vi kan ikke klynke eller klage os ud af det, vi må arbejde og spænde livremmen ind. Så når alt kommer til alt, er jeg enig med din fine 1. majs tale.
    PS. Og ja: Det er så skide nemt at give folk, der ikke har 77. generationers dansk bondeblod i årerne, skylden for alverdens dårligdomme i det danske samfund. Men nu er sårn ca. 80 % vel “gammeldanskere” – så enten må vi være utroligt lade (og dumme), siden vi har ladet stå til over for mindretallets påståede tyranni, eller også har vi selv størstedelen af skylden. Og hovedparten af de 20% bidrager altså også til samfundets opretholdelse. Nå, men glædelig 1. maj her fra blå fløj på heden.

  2. Hørt!
    Apropos skandaler, er det så for sent at bringe ordet “bilagsrod” på banen? – Forrige statsminister misbrugte Sundhedsministeriets midler til smøger og fadøl (der kan umuligt være en recept på den slags) i sin tid som Sundhedsminister… Blot en tanke

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s