Forfængelighedens Skrål

Transen stresser lidt rundt for at komme af sted mod Roskilde Festival. Jeg har besluttet sig for at gå damerne i bedene og være lækker. Og igår var jeg ude ved bogholderen, som ikke mente at det var så slemt med gæld og ting. Er jo barn af gældssamfundet, så tolkede det straks som en tilladelse til at sætte forbruget op. Måske når jeg derfor forbi de to søde, asiatiske fyre inde på Istedgade og får limet et sæt flotte falske negle på for kun 600 kr. Kunne være sejt.

Roskilde er ubetinget en rite om overgang fra barn til voksen. Alle samfund har dem, selvom de er ret forskellige. Nogen steder skal de heldige presse en tynd stofpose fyldt med vrede hvepse ind mod nosserne (Go! Go!) og andre steder skal de skal skaffe en partner og overleve en prom night. I DK kan især dem der tilhører den Den Røde Stamme vise deres ret til voksenhed ved at gennemgå de fem dages optakt ude på campingområdet. For ordet “Campingområdet” er blot en sød, forældrevenlig beskrivelse for en uendelig, døgnåbent version af Dantes Helvede, sovset ind i solvarm alkohol, tisstøv, søvnunderskud og ubørstede tænder.

Når så det bliver torsdag, og musikken går igang for alvor, så kommer de voksne. Mig fx. Så stiller de allerbedste shamaner – inviteret fra nær og fjern og lokket med rigeligt guld – sig op på illuminerede forhøjninger og slår takten an, og hele stammen hopper op og ned, stærkt omtumlede af at slikke på giftige frøer drikke gæret væske fra store tanke. Det er stammedans med 300.000 Watt lige op i røven. Det er alvor det her, årets størst fest, så fjerene, bastskørtet og hanekammen skal Satme sidde rigtigt.

Men hjemme på båden og før afgang mod massepsykosen glor Transen i spejlet. Bruger godt nok ikke makeup, men må alligevel lige tjekke om fjæset er der endnu og om det er fri for bylder. Ser for første gang et gråt hår. Ikke på skallen eller i skægget, hvor de har huseret i 10.000 år. Men eddersynlig lige smak i det venstre næsebor! Hvorfor ikke neonpink og med rotorblink for enden, nu du var igang, du afdøde, aflange ansamling af keratin?

Frem med pincetten. Ingen tøven.

Av for Satan i Helvede da også! Det gjorde sgu nas! Er du sindssyg! Jeg kneppende tuder!

Efter megen selvynk indser jeg det indlysende smukke: vi gennemgår smerte og alverdens besvær for at se lækre ud og score og gøre ved. Måske endda tiltrække/fastholde en der gider holde lidt i hånd. Fordi vi godt ved at de andre der ser lækre også kæmper for det og dermed udsender samme signal: jeg er klar.

Så kære Roskilde, er I der? Jeg har sgu fjernet næsehår og alting, hvad siger I så? Kom og knald mig!

Reklamer

2 thoughts on “Forfængelighedens Skrål

  1. Der skal plukkes øjenbryn, barberes ben og lakeres negle til den helt store guldmedalje – let the games begin!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s