Rosseren Rules

Det var så det. Øllet et drukket, bakterierne jævnt fordelt på tøj, hud og i hårbund og alle er flade. Men transen synes igen i år at det er mærkeligt at den samlede presse går så overdrevet meget i selvsving over rosser-fænomenet. Hyler op om hver en lille detalje, god som dårlig: “Nøgenløber forstuver hårsæk”, “Bruce har sko på”, “Varmt tis lugter”, “De frivillige er slaver i lænker som gennempiskes personligt af festivalens top” og andet banebrydende. Måske fordi festen kun går ned 30 kilometer fra journalisternes tyndslidte kontorstol?

Men OK, det er også en festival i særklasse. Befriende lidt sponsorpis, bortset fra en hæslig Tuborg-lastbil lavet om til plastikbrun bodega og en kikset Pringles-event – tydeligvis det allermindste man har kunnet slippe af sted med og stadig få sponsorgysser for. Ellers: Dundrende god lyd og lys til kl. 04 om natten. Masser af lækker mad uden dødskøer. Smil. Tosseri. Det ene suveræne udenlandske akt efter det andet. Eget apotek, vaskeri og cykelværksted. Overraskende kunst. Skøre flag. Det glade vanvid sat på formel.

Bundlinje: der er de andre danske festivaler (jeg har set dem næsten alle, også bagfra) og så er der Rosseren. Som at sammenligne Høllebølle Knallertbande med HAs Filthy Few.

Endnu et par sigende detaljer:

– Når et navn som Bruce S. spiller, så står der langt flere mennesker foran Orange end nogen anden festival har som samlet publikum. Og de kan faktisk se og høre lortet ret godt alle sammen.

– De forskellige armbåndstyper er grundigt testet på lokale murere før de blev udvalgt. Tal om rettidig omhu.

– Som den ENESTE store festival tør man stå ved klare politiske budskaber og støtte dem økonomisk. Det er ik’ bare party og penge til bagmændene og en lokal idrætsforening.

– De tilrejsende fattige fra øst og syd, som døgnet rundt samler pant i store sække, får særlig hjælp. For de er jo også på arbejde. Og de har børn med. Nogen må gøre noget og det gør festivalen så.

Jeg kunne blive ved, men lad os komme til pointen:pisse-irriterende at den festival, der rent faktisk år efter år leder vejen for alle de andre, og som er den klart mest miljøbevidste, musikalsk spændende, bedst organiserede og sikreste, får bunker af kritik. Mens de andre fadølsorgier (Skanderborg, Northside, Skive, Samsø, Vig, Grøn Koncert etc.), der ofte blot forgylder en lokal Karl Smart og en fodboldklub, bare får hygge-reportager om søde piger med ansigtsmaling og pæne bryster og “Dr. Hook Jam Band vælter festen”.

Men OK, man møder først kritik og modstand når man betyder noget. Når man har ansvar og magt. Så osse der har Rosseren tydeligvis noget de andre ikke har. Rart for en gangs skyld at være på det vindende hold, selvom det hævet over enhver tvivl er sundhedsskadeligt. Og var jeg journalist på et af de “seriøse medier”, så kunne jeg sikkert finde en måde at give festivalen skylden for det også.

Reklamer

10 thoughts on “Rosseren Rules

 1. Haha..! Elsker dine analogier. :-)

  Og kan i øvrigt kun erklære mig enig (selvom mit sammenligningsgrundlag på ingen måde nærmer sig dit): Ingen over, og ingen ved siden af Roskilde!

  (Og så må du altså lige en gang ved lejlighed forklare.. Hvaffornoget med de der armbånd? Testet på murere..?)

  Kh Mette

  PS: Man skal _aldrig_ læse kommentarspor til artikler, der så meget som nævner mænd/drenge og kjoler i samme sætning. Man mister altid en lille smule af sit hårdt tilkæmpede håb for menneskeheden..

  1. :-)

   Når man knalder 70.000 armbånd på nogen fulde, kravlende, for-sjov-slåssende, åndssvage gæster og ditto på 20.000 hårdtarbejdende, storsvedende hjælpere, så er det virkeligt nice hvis de bliver siddende. For ellers er der satanraspeme bøvl ved tjek-ind. Derfor en yderst grundig real-life-test, lavet af festivalen selv, for man kan ikke stole på en sælgertype.

 2. HØRT mht Roskilde – den bedste uge hver sommer, selvom jeg i al hemmelighed begynder at overveje om jeg er blevet for gammel til ALLE 9 dage… Og selvom jeg ligger med influenzaagtige symptomer og post festival depression (tv lægen siger det selv i politiken!)… Men for helvede altså hvor var det en god fest!!!!!!! Skal bare liiige restituere;)

   1. Præcis! Men det plejer heldigvis at være gået over på 3. dagen – og så går vejrtrækning og kommentarskrivning forhåbentlig lidt lettere (sammen med alle de der andre normale hverdagsagtige fornøjeligheder) ;)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s