Intet Nyt Fra Sydhavnen – IV

U-uuhh! Hallooooo! U-uuuuuhh! …Er der nogen?

Næ, de holder sgu nok ferie. Eller har begået selvmord fordi de arbejdede hele forgangne uge og således missede fire dage med lykkegivende vejr. Eller fordi de så vejrudsigten for den kommende uge.

Men om jeg alligevel har nyt fra Sydhavnen til de få tilfældigt forbipasserende? Lever Paven nøjsomt i respekt for de fattige? Lugter gammel sushi serveret på røven af en svedig landmand godt?

Nej, der er ikke sket en skid i havnen. Nada.

Men-men-men, der er dog sket noget UDEN for havnen. Har nemlig sejlet lidt rundt med mit hjem. Og ligget for anker i en lille, smuk bugt og kigget på måne, sol og blikstille vand. Og spist bøffer og drukket champagne. Desværre kan jeg ikke sige mere, for der var en dejlig dame m/k med, så hvad der ellers skete henfalder under privatlivets fred. Kan kun oplyse af vi ikke gjorde noget ulovligt, bortset fra det med hash. Og det med at have glemt at vi var nøgne da vi roede ind til land.

Om lidt er det august. Det vil sige sensommer. Det vil sige hverdag. Det vil sige snart september. Det vil sige regnbukser og gul-orange gadelamper der lyser på den sorte himmel døgnet rundt. Det vil sige…

Åhh, undskyld. Ville ikke gøre dig så ked. (Og kom nu ned fra den gesims.)

…Hvor kom jeg fra? Ingen steder? Nå, pis med det. Det er jo stadig “sommerferie” så pointer eller sammenhængende tekster kan du ikke forvente. Den slags må vente til hverdagen tvinger sin sunde fornuft ned over os.

Vil bare konstatere at alt tydeligvis er relativt, også vejrglæden. For kun fire dages sommervejr skal der til for at transen føler afgrundsdyb taknemmelighed til en højere magt hun ikke engang tror på. Æv, hvor er jeg nem. Fire sølle døgn, og jeg tilgiver næsten mit fædrelands afskyelige klima? Et vejrmæssigt Stockholm-syndrom, vel egentligt.

Men nu er det slut. Glæden, den truede fugl, er allerede skræmt ynkeligt bort igen. Det lovede skybrud lurer i horisonten og kastevinde banker rundt i havnen. Himmelen ligner et provinsrådhus og sommeren har fundet sit gamle, sjælenedbrydende jeg. Vi burde Sørenpindkyssemig afvikle Kongeriget ASAP og se hvad man kan få for friværdien et andet sted. Men hvem gider købe en 10 grader varm landtange tidligere ejet af småracister og i ganske stor grad indrettet af hensyn til griseavl?

Sommerblues er den værste blues.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s